3.7.09

PETRORECLAMACIÓ

El Ministeri de Foment ha obert un expedient sancionador a l'empresa Pride North America perquè una de les seves plataformes de prospecció a la costa de Tarragona va vessar cru al mar en dues ocasions i ho va amagar. La plataforma està retinguda a 30 quilòmetres de la costa a l'espera que pagui 2.700.000 euros de fiança.
(Foto i notícia: Tele 3)
RECLAMEM IMMEDIATAMENT AQUEST CALERS!

7 comentaris:

Diari de Tarragona ha dit...

El Ministeri de Foment, a través de la Direcció General de la Marina Mercante, ha obert aquest dijous un expedient sancionador a la plataforma de prospecció Pride North América per dos vessaments de cru a la costa de Tarragona. La plataforma, situada a 30 quilòmetres del litoral tarragoní, hauria vessat petroli el 15 de maig passat i ho hauria tornat a fer el 23 de juny. Per aquest fets i per no comunicar-los, la plataforma es troba retinguda a alta mar a l'espera que s'efectuï la corresponent garantia de l'Agència Tributària.

L'expedient estipula una fiança de 2,70 milions d'euros per fer front a la possible sanció que es fixi al final del procediment legal i als costos de neteja.

La companyia sancionada, Pride of North América, és la que en aquests últims dies ha confirmat que es podrà tornar a extreure cru de qualitat dels dos antics pous petrolífers de les Terres de l'Ebre, uns pous que es van descartar fa aproximadament 15 anys.

D'altra banda, des de la Subdelegació del Govern a Tarragona, s'ha assenyalat que els dos vessaments pels quals s'ha sancionat la plataforma 'no tenen res a veure' amb el vessament de cru que va tenir lloc el passat dissabte a la costa tarragonina. La Subdelegació ha apuntat que encara s'està investigant per esbrinar qui ha estat l'autor del nou episodi de contaminació.

Brandon ha dit...

Sempre faran el que els hi doni la santa gana...

Anònim ha dit...

Són uns lladres, uns empdegadors i uns cabrons.

Hem de poder decidir sobre les nostres costes!

Un altre anònim, ha dit...

Al final, serà el desgraciat de torn el que pagarà el "pato". Buscaran una barqueta de pesca, de les mes humils, diran que ha tirat unes garrafetes de gasoil al mar, i tancaran l’expedient, com que aquest pescador no te força per queixar-se, aquí s’haurà acabat l’historia, “puto país de mierda”, no n’hi ha un pam de net, i si arriben a multar, a repartir el pastis entre els de sempre.

Joana ha dit...

Bon estiu!!! I vigileu amb la taca" no fos cas que quedéssiu "morenos" de cop! :)
Salutacions gironins!

Joan ha dit...

si aquesta gent han tacat la costa, han de ser sancionats i la multa ha de beneficiar els que hi viuen al costat. De que serveix que els multin i els diners de'ls bereni un ministeri, quins collons!

Tondo Rotondo ha dit...

Coincideixo amb els comentaris:

Quin profit en tereiem ls tarraginins i els catalans de què aquestes empreses ens xuclin el petroli enmerdant la costa. Si fins-i-tot les multes van a pagar els dinars dels qui ens oprimeixen?