19.2.09

VIDRE/ VIDRIO

Tornen les col·laboracions! Aquí teniu el missatge acabat d'arribar del nostre col·laborador Anònim Malparit, que feia dies que no ens escrivia... Caldrà animar el personal a no llençar la brossa als soterrats? O a llençar-la sense separar?

Aquí teniu una bonica mostra de la política lingüística municipal: per si no queda prou clar en català i amb les fotos de tot el que es pot llençar a cada contenidor, també ho posen en castellà: perquè els qui som bilingües puguem practicar idiomes, i aquells que amb el seu monolingüisme castellà ja en tenen prou no calgui que aprenguin mai català. I que no em vinguin amb la tabarra que Catalunya és bilingüe i que el castellà es tan llengua pròpia com el català: es pensen que a base de repetir-ho mil vegades ens ho acabarem creient (a què em sona aquest principi propagandista?).
I què diu el reglament d'ús lingüístic del català que té aprovat l'Ajuntament des de fa molts anys? Doncs a l'article 13 diu: "La retolació pública de tota mena ha de ser feta en català"; i el 15.1: "Els llibres, les revistes i, en general, tots els cartells i publicacions que editi l'Ajuntament de Tarragona, com també els missatges que s'emetin a través dels mitjans de comunicació, s'han de fer en català, llevat dels específicament destinats a la promoció fora de l'àmbit lingüístic català, que es poden fer en la llengua dels destinataris." I segur que hi ha més articles aplicables al cas, però cap que digui que l'Ajuntament hagi de fer, als carrers de Tarragona, les coses en català i castellà alhora. Adjunto fotos fetes a un cèntric carrer tarragoní aquesta setmana.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé de què us estranyeu si hi ha regidors a l'equip de govern que amb prou feines malparlen el català (n'hi ha un que no fa esport si no deport).

Anònim ha dit...

No sé de què us estranyeu si hi ha regidors a l'equip de govern que amb prou feines malparlen el català (n'hi ha un que no fa esport si no deport).

Anònim ha dit...

M'estranya que algú faci deport o esport... no pot fer-ho. A la ciutat ni tenim instal.lacions esportives o deportives dignes!

Anònim ha dit...

Que esperàveu... ERC s'ha venut la poca ideologia que tenia als socialistes.

Només tenim l'opció de la CUP com a referent net i no lligat de mans i peus.

zel ha dit...

Bufff, els anònims em maten...No us penseu, arreu hi ha coses com a casa vostre!

Cèsar Llamborda ha dit...

Hola Zel,

És com norma de la casa, i darrerament havíen minvat, però per aquí sovintegen els comentaris anònims. I són benvinguts, però tens raó preferiria ni que fos amb un nick per poder seguir millor el que diu cadascú. Però bé... freedom, no?

Anònim ha dit...

Zel, amb tot el meu respecta, i tu, que no ets anònima?.

Anònim ha dit...

Freedom!... Cesar dixit.

Anònim ha dit...

La cosa del bilingüisme més vergonyós arriva al súmum quan un avís primer ho posen en castellà, i després (quan ja l'has llegit) sota, ho posa en català.
Com que no saps que "et pots trobar més endavant", per precaució ho llegeixes , i després t'adones que a continuació també ho està en català! Llavors et preguntes, de que em serveix que m'ho posin en català, si primer me l'han "colat" en castellà?
Un que sigui de fora no s'integrarà mai en el tema de la llengua, doncs quan acaba de llegir-ho en castellà i comença a llegir en una llengua que "no entén", doncs senzillament, deixa de llegir. Collonut! no?

Albertus Magnus

Anònim ha dit...

ERC botiflers! Heu tocat fondo!