24.11.06

BRENDT A TARRAGONA


Des de la plaça de Dames i Vells tenim l'oportunitat de divisar una obra d'art gnòstic: El monument a l'energia universal. Art gnòstic, doncs només uns escollits són capaços de penetrar-hi. La nostra vocació de servei ens condueix a desvetllar-ne el secret.
La instal.lació és una al.legoria al món de l'energia i es composa d'una reproducció d'una peça d'arqueologia aèria que parteix una sempre enigmàtia caixa metàl.lica gris, més una peça d'arquitectura efímera que consisteix en un Barril de Brendt carbassa de la casa Gulf .Potser ffinalment aquest tipus d'art gnòstic arribarà a integrar-se en la ciutat com a mobiliari urbà. En tot cas -modestament- proposo que s'instal.lin bidons de Brendt a mode de pilons, per tal de dotar la Part Alta d'elements d'interès de cara als visitants globals atrets pels vols de baix cost. Així es sentirien com a casa envoltats de marques comercials tant nostrades com la pròpia Gulf. A partit de la qual -segur- trobà la inspiració Richard Lester en la seva "Golfus de Roma".

Aquest post ha estat possible gràcies a la informació rebuda via e-mail per part de Dolors. Agraïts!!!

Fotografies: Josep Maria Pena
Col.laboradora: Dolors Duc de Hoyos

7 comentaris:

Anònim ha dit...

una altra cosa que em sobta, és la situació dels contenidors de més abaix, imagino que hauràn pensat de posar-los aquí per evitar que marxin carrer abaix tipo sanfermines (estafeta esquina telefonica), i quedin topats amb el carrer de sota.

Anònim ha dit...

Toca peron!

Anònim ha dit...

M'agrada molt aquesta plaça dels Dames i Vells. Fa poc la vaig descobrir -reconec que és penós per un tarragoní de casta com jo encara no conegui tots els racons de la ciutat-
És una mescla de lo modern,lo antic i lo reformat. El bidó no hi era. Em sona que algun cable penjant hi havia també

Cèsar Llamborda ha dit...

... i malgrat la lluminositat de la plaça, que des de la seva inauguració no s'ha acabat d'arranjar mai del tot sempre recordaré l'antiga Havana, amagada en la Tarragona de sempre.

Pere Tarter ha dit...

Un dels misteris que caldria resoldre sobre aquest bidó és la seva funció real. Es tracta d'olis residuals d'algun tipus? A qui li pertoca retirar-lo? A qui pertany?

Anònim ha dit...

Jo visc a la Plaça de Dames i Vells. Aquesta instal·lació tan "cutre" crec que es va fer per dotar d'electricitat les obres de remodelació que es feien a l'edificin just del costat. Un cop finalitzades les obres (fa ben bé més de mig any), la instal·lació ha restat inamovible. No sé si l'hauria de retirar l'empresa que ha fet les obres, o be FECSA. Sigui de qui sigui la responsabilitat, ni una ni l'altra no semblen tenir cap interès en fer-ho. El que més em sorprèn, però, és que als veïns del nou edifici no sembla que els molesti... que jo sàpiga, cap d'ells s'ha queixat.

Dolors

Cèsar Llamborda ha dit...

Tal i com està el panorama elèctric els responsables deuen estar esperenat a què els amics d'E-on retirin el bidó. O no... Sort!