1.1.13

Salvar el colom Ryan?

"Salvar el colom Ryan", nom de la campanya ecologista.
Enguany ningú fa volar coloms (la crisi apereta), però a Tarragona això és encara més evident, menys metafòric. Ho podeu comprovar pujant (que no baixant) per les escales mecàniques del Palau de Congressos, des d'on visitants, congressistes, tarragonins i aquesta rara espècie anomenada tarragonins de tota la vida (TTT) poden deleitar la seva mirada veient diversos coloms que han anat morint poquet a poquet entre la paret i la xarxa.

El 2013 engega amb un colom que ja deu portar uns dies atrapat mentre espera l'inevitable, amb una paciència semblant a la del comú dels mortals.

I què és l'inevitable? Doncs sembla ser que les nostre ínclites autoritats deuen haver desactivat el programa mallolístic de falcons caçadors de coloms, ja que front la crisi es considera poc ètic que la carn del colom se la cruspeixi el falcó, i per tant aquesta serà servida a partir d'ara en els àpats que la casa consistorial ofereix als convidats més fashion.
 
Grups ecologistes han començat la campanya anomenada "Salvar el colom Ryan" i demanen a les nostres sempre atentes autoritats que salvin la vida d'aquest colom, que ja s'ha avingut a no cagar-se mai m´ñes en la nostra Imperial Tàrraco. D'altra banda els serveis pedagògincs de la ciutat s'oposen a l'alliberamnt del colom ja que pensen organitzar visites d'escolars a les escales mecàniques per anar observant com es van descomposant els coloms morts i com la dinya el colom.
 
Bon any 2013!