28.2.07

LA GESPA: DE PLÀSTIC!


Afirmen alguns rumors que sembla ser que les autoritats municipals han començat una prova pilot per omplir Tarragona de gespa artificial. Després de l'èxit de la gespa artificial futbolera les autoritats es plantegen posar verda la ciutat, compensant així la rigorosa tala d'arbres que estan duent a terme, i omplir-la de gespa artificial, com podem observar en aquesta zona de la Rambla Vella tarragonina.
La gespa artificial serà un dels punts forts de la nova imatge de Tarragona de cara al 2016, doncs es vol presentar Tarragona com la ciutat més ecològica, saludable i sostenible d'Europa. Tarragona doncs es posa verda, i des d'aquí ens n'alegrem!

Post dedicat amb molt de carinyo a Olga Martínez, qui ha aconseguit salvar un xop del Camp de Mart de la serra implacable contractada pel municipi: gràcies per la teva actitud, Olga!

20 comentaris:

Cèsar Llamborda ha dit...

Per a qui no ho conegui reprodueixo aquí l'article de Carles Gosálbez sobre l'heroic gest d'Olga Martínez, a qui hem dedicat aquest post. L'article correspon a l'edició del 28-02-2007 del Diari de Tarragona, el qual n'ha informat en PORTADA. L'hem extret de l'edició digital del Diari. Això és periodisme!!

********************************
Se abraza a un chopo para evitar su tala
********************************

Olga, una joven que reside junto al Camp de Mart, donde a diario pasea con su perro, se aferró a un árbol para impedir su desaparición, como ha sucedido con otros del parque

por carles gosálbez |

La improvisada acción de protesta de Olga Martínez cogió por sorpresa al responsable de Agrotarraco, Anton Medico, empresa contratada por el Ayuntamiento para reparar el estanque y renovar los jardines del Camp de Mart, como informó el Diari en su edición del 6 de febrero.

Sin dejar de agarrarse a un chopo que según Medico no será talado, y a escasos metros de troncos ya cortados esparcidos por la tierra, Olga comentó: «Leí en el Diari que invertirían dinero para arreglar el parque, pero están cortando árboles que no están enfermos, como me han dicho».

Olga lanzó una proclama a favor de la conservación de los espacios naturales de Tarragona, con lágrimas deslizándose por sus mejillas y los ojos rojizos. «Este es el Año del Árbol y mientras que en muchas ciudades los plantan, en Tarragona los cortan: no lo he podido evitar».

La joven, que no dejó de atender las explicaciones de Anton Medico, comentó «entiendo que talen los que están enfermos, porque pueden caer sobre las personas, pero no aquellos que están bien». Insistió en que «éste, al que me abrazo, no está enfermo». El representante de Agrotarraco medió para informarle que el chopo protagonista de la protesta es uno de los pocos árboles que no serán talados, de entre los que se encuentran en la esquina del parque flanqueada por las avenidas Catalunya y Maria Cristina.

Anònim ha dit...

Molt bé Olga!
Osti lo de la gespa sembla guasa, lo trist és que és en sèrio.

Tondo Rotondo ha dit...

La notícia de la tala d'arbres al Camp de Mart m'ha omplert de tristesa, però la trempera i la dignitat d'OLGA m'han donat la força per continuar pensant en la importància de les persones, del poble, de la comunitat.

A Tarragona hi interaccionem les persones, i penso que per majoria tothom vol arbres a la seva ciutat, tot i que és un pensament subjectiu, no contrastat, etc...

Sort que hi havia el diari doncs sino estic segur que la guàrdia urbana li fot un jec d'hòsties a la noia.

Joan ha dit...

una emotiva salutació a Olga Martínez! Ja n'hi ha prou de polítiques de façana! Petites accions com aquesta dignifiquen els ciutadans davant la incongruència dirigent.

gos ha dit...

ARBRES SI! NATURA SI!

Anònim ha dit...

flipes

Anònim ha dit...

Està vist que no fan cap manteniment de la gespa artificial: són uns garrepes

Lo Mon ha dit...

jo quan vaig llegir el Diari vaig sentir vergonya aliena. L'Olga una tarragonina, una sola, defensan un arbre, en una ciutat de 200.000 habitants. Gracies Olga, les teves abraçades si que son plenes d'amor.

Lo Mon ha dit...

us poso un altre comentari perque l'anterior era dedicat en exclusiu per l'Olga. Parlem de la gespa artificial...heu comprovat si el arbre no es de cartró - pedra?

Currymaedchen ha dit...

lo del cesped artificial es la leche, todo menso poner especies autoctonas....

Anònim ha dit...

... que no estaría mal integrar-les a la city ja que aquesta creix destruint l´habitat de les susodites, i no caldría regar-les CADA DIA! al estiu com la gespa, son de franc, la majoría no tenen plagues...

Anònim ha dit...

Si el nostre país és de secà perquè aquesta falera amb la gespa... hi ha alternatives molt estètiques i naturals per no haver de regar cada dia ni haver d'utilitzar el plàstic. Vegetació autòctona o pedretes o... tot menys aquesta cutrada.

Anònim ha dit...

Si el nostre país és de secà perquè aquesta falera amb la gespa... hi ha alternatives molt estètiques i naturals per no haver de regar cada dia ni haver d'utilitzar el plàstic. Vegetació autòctona o pedretes o... tot menys aquesta cutrada.

Anònim ha dit...

la veritat es que lo de la gespa artificial no es tan mala idea... a veure si ens la possen de tercera generació i podem fer un partidet de futbol¡¡¡

Encara que sempre es pot jugar amb pedretes... ;-)

M.E. ha dit...

Sempre abans qualsevol cosa natural abans que artifical. Però la gespa no cal que necessita massa aigua.

Anònim ha dit...

Es que sembla que tenir gespa puja l´estatus.

Anònim ha dit...

Doncs fa, un partidillu de futbol amb xapes?

Anònim ha dit...

OLGA SI: MALLOL NO

That's the question

Anònim ha dit...

El que ningú ha pensat, és que els gossos de la ciutat, si començen a fer les seves cosetes en aquesta gespa artificial, al ser artificial no servirà d'adob, ni per a res. I la "merda" és quedarà allí fins quant. Fins que arribi LA MOTO QUE RECOLLEIG CAQUES? (Un altra parida per cert). Fa anys que no en veig cap per la ciutat.
Ja que els amos d'aquests animals, tan macos i que fan tanta companyia, són els primers que haurien de recollir els regalets que ens van deixant.
La culpa no són dels animalets, sinó dels seus amos.

Cèsar Llamborda ha dit...

On és la moto que recull les caques: bona pregunta. Jajjajaja