25.1.07

RUNA A LA MURALLA

La Muralla Romana de Tarragona és autènticament espectacular. Un passeig que et transporta segles enrere en la història, una infiltració en el passat, un vincle directe amb els nostres orígens...
Per això, quan et sents melancòlic, quan la vida es posa complicada, quan et cal un elixir d'optimisme, sempre et pots passejar pels indrets que hem heretat dels nostres ancestres. Amb sort i imaginació pots tastar una mica d'aquella energia que va fer possible que avui tinguem un patrimoni històric envejable.
Aquest dilluns vàrem passar pel Passeig Torroja...


1. Llàstima que els accessos al Passeig estiguin en aquestes condicions. Unes escales inaccessibles i brutes de pedres i brossa.
2. Un arbre que sembla atacat per un ós exemplifica l'estat general de l'arbreda del lloc.
3. Accessos inaccessibles en tot el passeig, vies d'aigua, sots, forats, ...

A la Cafeteria vàrem trobar de tot:
3. Ampolla d'aigua i cagarada blanca resseca.
4. Llauneta de Nestea,
5. Llauneta de Coca-cola.

Al Urinaris públics podeu satisfer les vostres necessitats més íntimes:
6. Cagarades.
7. Pixarades.
També visitàrem el Departament de Recollida Selectiva de brossa. Aquest espai és ferm candidat al Primer Premi Brossa Patrimonial Urbana, on es valora, i molt, la proximitat de la brossa urbana als espais més visitats pel turisme.I què em dieu d'aquest comodíssim vial d'accés a la Piscina Tarraco? Allà on no hi arribi l'enginy humà !!

Però, per sort, encara que el passeig doni pena de veure, la màquina dispensadora de tiquets de zona blava està en perfectes condicions. El ciutadà modern aposta clarament pel seu vehicle de quatre rodes i els nostres dirigents ho saben. Saben que si volem passejar per la muralla anirem en cotxe fins al davant, i, sens dubte, no podríem pas admetre que el nostre dispensador estigués en males condicions.

11 comentaris:

Carlos ha dit...

Impressionant notícia!
Felicitats

Candela ha dit...

Que bo.

I que guarra és la gent per deu...

eduard ha dit...

Quanta vida en tan poc tros !!!

Joan ha dit...

el dispensador en condicions i el passeig fet una merda. molt bé, de qui es la responsabilitat de tenir cura del dispensador? Proposo que s'encarregui també de tenir cura del passeig.

Anònim ha dit...

quins son els privilegis de les maquines aquestes?

Tondo Rotondo ha dit...

Molt bon post!

Inmillorable imatge la de Tarragona. Està en les nostres mans canviar-la ni que sigui una miqueta, mentre els nostres polítics es carreguen els ferms arbres amics de Cronista Sessé.

el Gran Barrufet ha dit...

be, tothom sembla molt inquiet amb la 'imatge' que la bruticia confereix a tgn. hi estic completament d'acord, si ames tenim en compte els 'bonics'
impostos que es paguen.

Tanmateix, hi ha una cosa molt mes important que sembla que s'escapa a molts: l'estat de ruina de les muralles.

les muralles tenen uns 2000 anys i en aquestes fotos es pot veure que estan fetes caldo. si hi passegeu a sota veureu com cauen trossos de pedra.

la culpa? doncs, sense ser-ne expert, jo diria que la puta mania de descalc,ar les parets fetes de pedra, traient la covertura que els protegeig i les posa en contacte amb les inclemencies atmosferiques, que les deterioren rapidament. A part de la nula intervencio de manteniment per part de l'ajuntafems. Per ells i per molts ser 'patrimoni de la humanitat' es limita a una enganxina i posar mes cadires a les terrasses dels bars per servir paelles infectes a turistes.

Millor seria que se la miressin una mica abans que tot siguin laments perque s'ha ensulciat una part del pany de muralla.

Salut!

paco ha dit...

TARRAGONA ACCESIBLE

Segons l’opinió del senyor Sendra, Tinent d’alcalde coordinador de l’àrea de Territori de l’ajuntament de Tarragona, expressada al numero 254 de la revista “Tarragona Municipal” alguns dels que se oposen a la urbanització de la platja Llarga de Tarragona, ho fan amb opinions, “malintencionades, malicioses i falses”

Ell, defensa aquest projecte, entre altres motius perquè suposarà el lliure accés de diferents col•lectius amb problemes de mobilitat a aquest espai públic.

I dona a entendre que les persones o grups crítics volen impedir-ho.

Com a usuari directe de la via pública de Tarragona, com a persona que es troba en situació de dependència física degut a una malaltia neurodegenerativa (parkinson) i que faig servir una cadira de rodes per als meus desplaçaments, dubto molt que l’integrés del Sr. Sendra en urbanitzar la Platja Llarga sigui precisament la seva preocupació pel col•lectiu de les persones amb la mobilitat reduïda


Si fos així, ni ell, ni els seus companys de l’equip de govern municipal, permetrien que hi hagi a Tarragona els problemes que tenim per desplaçar-nos


• VORERES PLENES DE CLOTS

• PASSOS DE CEBRA SENSE RAMPA PER CREUARLOS

• RAMPES AMB INCLINACIONS EXCESSIVES, AMB CLOTS I EN MAL ESTAT DE MANTENIMENT

• ARBRES, SEMAFORS I PALS DE SENYALITZACIO VIARIA QUE IMPIDEIXEN O DIFICULTEN EL PASI UNA DESPREOCUPACIO TOTAL PEL PROBLEMA DE LES BARRERES ARQUITECTONIQUES

Es un abús de poder que s’utilitzi la condició física d’algunes persones per intentar convèncer a la opinió publica amb intencions partidistes sense tenir en conte la opinió d’aquestes persones i parlant en boca d’aquestes com si el senyor Sendra, fos el representant de totes les persones amb discapacitat física i/o amb problemes de mobilitat d’aquesta ciutat.

No estaria gens malament que el ciment que pensen utilitzar per espatllar el paratge natural de la Platja Llarga el facin servir per que la ciutat de Tarragona sigui accessible per tota la humanitat.

Paco Gassó Hernández

el Gran Barrufet ha dit...

tens tota la rao!
ames, us garanteixo que si lo de la la platja llarga es fa, la sorra desapareixera a la primera llevantada

Pere Tarter ha dit...

Gràcies a tots...
Sr. Paco Gassó, romandrem atents per denunciar tot allò que afecti a les persones amb dificultat de mobilitat urbana.

Gran Barrufet, l'estat de les muralles està ben delicat. No sé com aconseguiran evitar-ho, però la pedra s'està desfent com molt bé dius. Mirarem d'esbrinar alguna cosa al respecte.

Tondo Rotondo ha dit...

Molt il.lustratiu el comentari de Paco Gassó. Seguint la il.lustració pràctica del regidor el nyap de la platja del miracle (mola de ciment) es devia fer també per a facilitar les coses a les persones amb mobilitat reduïda...? Pregunto.