2.11.07

1 ANY DE NEO-MODERNISME A TARRAGONA

POST PUBLICAT EL 2 DE NOVEMBRE DE 2006 I ENCARA ACTUALÍSSIM.

(Foto superior 1 de novembre de 2007, foto inferior, 1 de novembre de 2006)

El Modernisme és un moviment cultural que es produeix a Europa a finals del segle XIX i principis del XX i que es consolida a la ciutat de Tarragona a principis del següent segle, el XXI.

Una petita mostra del Neo-Modernisme XXI (per catalogar-ho d'alguna manera), la podem trobar al transitat carrer de Sant Oleguer.

L'ús del ferro en l'estructura, el predomini de la corba sobre la recta, l'asimetria i el dinamisme de les formes es fan presents en aquesta barana fotografiada el dia de Tots Sants del 2006.

Cal ampliar immediatament la Ruta del Modernisme català, tot incorporant aquells nous pseudoelements d'origen incert, i abans que algun expert en la matèria consideri l'original barana del carrer de Sant Oleguer una aberració arquitectònica.

Un fet semblant ja va passar amb el Palau de la Música!!!

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bueno y QUE!!! ...
los adoquines de esta calle también siguen igual ...
y QUE!!!
Vaya panda antes CIU & PP
y ahora PSC & ERC.

el Gran Barrufet ha dit...

es que ho teniu mal entes, es que es aixi com havia de ser. per cert, les llambordes continuen en estat de coma etil.lic.

Domènec Peris ha dit...

passa el temps i el modernisme perdura!!!
quina sort!
força nàstic!

Anònim ha dit...

doncs al parking del francolí creix i acompanyat d'arbres morts l'espectacle es brutal!!! ni ha un fart!!!! On és la brigada d'intervenció inmediata que va crear l'ajuntafems?