9.10.07

DE CASSENCAST A CASSEN CAST: O LA PLACA DE LA RIOTA

El nostre col.laborador Manel Nadal, ens fa a mans amb aquest comentari com des de l'Ajuntament han intentat arranjar un nyap... creant-ne un altre. Vegem-ho.Benvolguts amics:

De vegades les denuncies arriben a bon port i d'altres es queden pel camí. Això queda certificat quan
vaig exposar-vos la placa-crim que van dedicar al nostre cómic Cast Sendra Barrufet, Cassen .
No contents amb iaxò amb el temps algú va llegir aquest blog i va veure que calía des fer el nyap, però, oh misteris!, la màquina troqueladora té un defecte de fàbrica i el progra ma Windows Pedra no permet refer correctament la placa en qüestió. Vegeu sinò com a quedat desprès de passar pel corrector.

Ara es Cassen Cast.

Definitivament i desprès de seriosos anàlisis de la pedra he descobert que el nom i cognoms del nostre artista son massa llargs per la troqueladora, (menys mal que es tarragoní i no basc, no vull pensar com ho encabrien) i per tant les plaques s'intenten millorar però..... el nyap continua.

Seguirem informant.

salut!


Text i fotogrtafies de Manel Nadal Martí, a qui agraïm la seva col.laboració.

Antiga placa, avui canviada per la de més amunt.

27 comentaris:

Anònim ha dit...

on és aquest carrer? gràcies aquest blog aprens la cultura que no té dóna la ciutat.

Anònim ha dit...

Cassen es deia

CASTRO SENDRA BARRUFET

carmen ha dit...

Es deia Casto, no Castro.

Windows Pedra: qué bo!!!! jajajaja

Flaix Gordon ha dit...

Aquest carrer és tocant al pavelló del Serrallo, al costat de la via del tren.

Anònim ha dit...

Això demostra que mani qui mani la majoria de coses es fan malament. Diga-li fem, diga-li excrement, la merda sempre serà merda.

Anònim ha dit...

de la web

http://www.webpersonal.net/juancagil/butlleti64.htm

En el n. 128 en que hi trobem En Joan Virgili i Basora i fins el n. 198 tots donats d'alta el 1 de març del 1.943. Amb el n. 201 i donat d'alta el 30 de Maig del mateix any hi figura en Joan Porqueras i Roig. Entre molts dels que podria anomenar diré com a curiositat que amb el numero 210 hi figura en Castro Sendra Barrufet (Casen),donat d'alta el 1 d'octubre del mateix any.

PARECE QUE PONE CASTRO.

Es cuestión de comprobarlo.

Anònim ha dit...

...aquesta gentota municipal ben curta de gambals i molt llarga de dàtils -nadalenca i ballestera, que tanto monta...- ha honorat el Cassen amb una "placa-crim"...

...i també ha honorat amb placa a un criminal...un gàngster del sindicat de la petita burgesia estalinista unificada...valent que va fer d´home en aquella dissortada Tarragona del 36...cantonada amb Jaume I trobareu la placa del criminal honorat...

...(Vam enviar a la merda els feixistes aquells...i ara ens la foten el seus fills excomunistes -fills del feixisme¡- llavors i ara petitburgesos de la mà egipcia...

(Però, què desgraciats que n´arribem a ser...què desgraciats¡¡...)

Cucafera ha dit...

Aquest senyor es deia Cast, tot i que evidentment, i com ens va passar a tots, havia de fer servir la forma castellana 'Casto'. La placa hauria de dir 'Carrer de Cast Sendra, Cassen', amb el Cassen en cursiva si fos possible. El tema de les plaques a TGN és lamentable: n'hi ha una de cada manera! Entenc que és complicat, però caldria establir un format fix i fer-les totes iguals. Ara que hi ha una regidoria que es dedica a això de la informació, estaria bé que s'hi mirés, en aquestes coses de la imatge, perquè unes plaques com cal afavoreixen l'estètica, i per tant el prestigi, d'una ciutat.

Mon ha dit...

I si fem una subscripció popular encomanem una placa com cal i la fem arribar a l'ajuntament per Seur amb varis periodistes per fer la foto i poder contemplar despres la rialleta i la cara de pa de ral
del sr. Ballesteros publicada pels blocs?
Sr alcalde s'imagina el dia de demarun carrer al seu nom amb una placa que digui "carrer del Ball Esteros"

Cucafera ha dit...

Mon, i si aprofitem per demanar-ne dues al preu d'una? Què et sembla "Carrer de Nadalpoum i Maléterrescavades"?

Mon ha dit...

bona cucafera! encara que els que ben segur mai tindran un carrer o un monument son els tarragonins i tarragonines anonims/es que han petit i pateixen la mala gestió dels nostres politics

Meritxell ha dit...

Em recorda allò del xarel.Diez.

Bona proposta la de sufragar una placa i ananr-la a posar.

Anònim ha dit...

Flaix gordon vas errat amb la ubicaci� del carrer. Est� situat a l'entrada de Torreforta quan hi accediexes des de l'autovia que porta cap a Reus (actual T-11)i acaba a les vores del pavell� poliesportiu de Riu-Clar. Et queda Clar?

Cèsar Llamborda ha dit...

Una subscripció popular per fer la placa nova... Una idea inetressant!

Anònim ha dit...

BALL ESTER OS 2016

Anònim ha dit...

...BA(h) LLEST (m)ER(d)OS...l´alcalde dels desgraciats...(Aregio, un desgraciat que no és alcalde...Bon Nadal noi¡¡¡)

Anònim ha dit...

POUM POUM POUM el nadalisme ballesterià truca a la porta per fotre't la casa enlaire.

Anònim ha dit...

POUM POUM POUM el nadalisme ballesterià truca a la porta per fotre't la casa enlaire.

el Gran Barrufet ha dit...

una opinio: potser repeteixo l'argument, pero aquest senyor es deia "Cassen", Cast Sendra Barrufet. Que el registre civil poses 'Casto' no demostra res, ja que TOTS els noms s'havien de castellanitzar per pebrots ("el castellano nunca se impuso....")

Una altre cosa; el retol correcte hauria de resar:

Carrer d'En "Cassen"
(Cast Sendra Barrufet)

amb l'article personal EN, que en catala es preceptiu davant de noms propis. Pero, clar, que se'ls ha d'explicar als analfabets de l'ajuntafems! Tans anys de MrChristmas i Homo Mallolensis "Hasta les astrelles" fan molt de mal.

Salut!

el Gran Barrufet ha dit...

noms interessants per carrers:

Av. del General Issim
c/ d'en Ramon i d'en Caixal
Pl. d'en Claudill
Crt. d'Alta Fulla
c/ Rei Alt
Rambla 'No Va'
Rambla Bella
c/ Comte de que Rius
c/ dels Caputxons

.....

Salut!

Cucafera ha dit...

Gran Barrufet, no et sàpiga greu que et rectifiqui i et digui que caldria escriure la placa tal com explicava al missatge d'ahir. Això que dius sobre l''EN', que és preceptiu davant de nom propi, no és ben bé així. 'En' és un article personal que antigament tenia un matís de dignificació del personatge ("Rei En Jaume") però que avui dia només s'usa per a tot el contrari: per a usos familiars, tot i que a la nostra zona diem 'el' i no 'en. A més, el sobrenom ha d'anar darrere del nom autèntic, i sense parèntesis.

Anònim ha dit...

I que tal?: CARRER
CAST SENDRA BARRUFET
"CASSEN"
Tarragona...

Anònim ha dit...

Homo Mallolensis

Té la mà Maria - Reus ha dit...

la placa del Cassen es tindria que posar on va neixer no ? i va neixer i viure fins que va marxar cap a Barcelona a prop d'on feien l'aigua del Carme al Estanislau Figueres, avans Avenida de Navarra

i que us ho tingui de dir un de Reus

salutacions

Mon ha dit...

Te la ma maria- reus: Aixo es com la placa d'en Gaudi a Reus oi?
(de bon rotllo)

Anònim ha dit...

Pobre Cassen.

flaix gordon ha dit...

!Ospa! Kin deslliç... aquest és el cr malato, gràcies