27.10.07

PORC AVENTURA: T'ATREVEIXES A PASSAR-HI?

Aquesta entrada és un bell exercici d'aproximació a un bell edifici de Tarragona, d'allò global a allò particular: "Lejos" i "Cerca" que deia en "Monstruo de las Galletas" d'aquella nostrada infantesa.
Tarragona, en la frenètica carrera per figurar ha decidit destinar alguns edificis de la ciutat a la bonica tasca de l'entreteniment i l'oci. Fent la competència al parc temàtic veí, aquí veiem un dels enclaus del futur Porc Aventura que per gaudi de vianants, guiris i veïns està instal.lat a la plaça dels Carros. El tema es completarà -potser- amb la recuperació de tot aquell reguitzell de columnes de marbre, però en tot cas ara cal passar-ho bé tot superant la present prova:
Sense accelerar el pas, i sense passar pels porxos -no sigui que despertis algú-, ves caminant per sota la xarxa blava, mirant al cel i amb la boca oberta, meravellan-te d'aquesta Tarragona, blava, verda i acollidorament oberta al mar... doncs per terra volen encimentar fins el Pont del Diable. Oberta a un mar avui negre de xapapote, però demà cristal.lí i digne de mil banderes blaves.
Com hem dit: "Lejos", "Cerca"... en tot cas -però- molt millor lluny, molt lluny... si en pas a nivell ens ho permet.

11 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

a més a més aquest porc d'atraccions és més econòmic que l'altre.

Maira ha dit...

Aquesta nit ho miraré. kina pooor

Albertus Magnus ha dit...

Ja està bé que es posin mesures de previsió. Abans ni tant sols això es feia. Però és que ara, les mesures previsòries s'han instal·at definitivament com a forma de treball rutinària entre els nostres governants. Cada cop resulta més freqüent veure indrets amb aquest deplorable aspecte. Quan es va "obligar" a restaurar edificis mès o menys antics, els qui van fer el seu agost vàren ser les empreses que intal·laven bastides desmuntables, i en van aparèixer per tot arreu, com si hi haguessin estat sempre, esperant que els truquessin. Ara, deuen ser els que fan proteccions contra esllavissades diverses procedents d'edificis en mal estat, els que s'estan fen d'or. I curiosament, sempre hi han uns industrials -molt propers als polítics- que donen aquella mena de serveis que la llei obliga a cumplir. Dit d'una altra manera; el dia que a Tgna. es decideixi -per llei- a reduir la població de coloms, posem per exemple, hi haurà una empresa, especialitzada, curiosament en aquests menesters i llesta per a actuar. I de ben segur que serà del cusí, del cunyat o d'un company d'escola del responsable de torn. Potser demà serà obligatori un servei de control i vigilància d'obres previsòries i/o provisionals, i tot i què ara mateix no existeix, qua surti l'edicte, ja estarà llesta per a actuar.

Anònim ha dit...

Albertus,

Pel tema del control de plagues existeix una empresa molt propera a dirigents de Ciu a nivell familiar que treballava per l'Ajuntament. O potser encara hi treballa.

margarida ha dit...

eeeeecs!
gràcies per la visita, i sí, sempre hi ha coses per fer... la qüestió és no parar.

kgarro ha dit...

kna warrada

sanvi TGN ha dit...

has de pagar 40 euros per lentrada tb?

Anònim ha dit...

Aquest edifici i la seva funció despren merda per tot arreu...

el Gran Barrufet ha dit...

ep, aquest edifici fa, com a minim 10 anys que esta en aquestes condicions lamentables, si no 20.
Jo, sincerament, no ho entenc: un edifici majestuos, en una plac,a amplia i assoleiada, a 4 passos de la platja. no se pas de qui deu ser aquest edifici i per que no s'hi han fet les reformes pertinents. suposo que s'espera que la penya que hi viu (s'hi hi viu algu, perque aixo deu ser del Port o Renfe, o alguna chanchollo d'aquests), o que caigui a trossos per a fotre'l a terra i contruir-hi un bunyol hortera i amb pretensions (o sense), com la majoria d'edificis de nova planta que es fan a TGN i comarques.
Sobre els coloms (rates voladores) i la quantitat exagerada que hi ha a TGN, en podriem parlar dies i dies, sobretot amb mesures d'eficacia dubtosa (sarcasme) com l'utilitzacio de falcons. Jo he vist els falcons visquent al mateix 'repla' que els coloms, passant uns dels altres. La solucio es senzilla i obvia: les plagues s'han d'erradicar matant-les, no pas enraoant-hi per a que canviin d'ubicacio. Els coloms nomes son una de les moltes pestes de la part baixa que el magnific (un altre sarcasme) govern (un altre) del Mr.Christmas i el seu sequac, de l'escombra, l'Homo Maiolensis, pestes ells mateixos en la seva incompetencia, han provocat per inaccio a aquesta part de la ciutat; pero clar, sembla que hi hagi gent que li encanti viure envoltada de merda.

Salut!

Anònim ha dit...

Aquest edifici amb un POUM i fer un teatre o simplement aprofitar l'espai per fer l'enllaç que soterri o sobrevoli el puto pas a nivell...

Anònim ha dit...

Hola!
Em vaig criar en aquest edifici i em dol quan veig en quines condicions està. Els pisos eren de lloguer i, fa anys, segons tinc entès, el va comprar una immobiliària de BCN que volia enderrocar l'edifici per fer-hi pisos nous o un hotel, però com que l'edifici té més de 100 anys, no ho van poder fer. Des de llavors, no han invertit "ni un duro" en arreglar res. Ja sabem que "la pela és la pela". Preferien esperar que es morissin tots els llogaters o que l'edifici caigués sol, suposo.