14.6.07

NECRÒPOLIS PALEOINVISIBLE
La necròpolis paleoinvisible de l'antiga Tarraco Romana és una passada. No obstant, històries per a no dormir que realment no ens importen, impedeixen que el ciutadà normal i corrent com ara tu o jo, la puguem visitar. Gràcies a qui sigui, la història és invisible.
Fotos: Lluís.

17 comentaris:

lluis ha dit...

A lo mejor con el POUM ese, se cargan la extabacalera y pueda ser visitado el recinto... sino seguirá siendo paleoinvisible.

Anònim ha dit...

be, si hem d'esperar que els cervellets que maneguen les cireres tarragonines i que van fotre el nyap del parc central, amb vil.la romana al parking inclosa, fotin res que remotament s'allunyi del catetisme i patetisme que els caracteritza i els apropi a un minim d'il.lustracio, ja podem anar esperant asseguts. Per ells que TGN sigui patrimoni de la humanitat nomes significa fotre mes terrasses i tallats, no pas tenir una xarxa de museus decents que mostrin les grandeses de la ciutat. Son aixi, i naltros som aixi per tolerar-los. Si tinguessim un minim d'orgull, els hauriem d'escupir a la cara quan ens els trobessim pel carrer. I hauriem de comenc,ar per l'incompetent dement del Mr.Christmas i la nina popona que fotia de regidora de patrimoni. Son la vergonya d'Occident!

Salut!

Maria ha dit...

Per què no es pot visitar aquest lloc tan maravellòs?
Algú ho sap?

mossèn ha dit...

la cultura esta ben morta !!!! salut

Dani ha dit...

M`agradaria molt fer una visita a aquest lloc. Es possible?

Waipu Carolina ha dit...

No sabía de este lugar.Por lo que parece es un lugar de mucho interés cultural y leo que no podríamos visitarlo.
¿Cuál es la razón?
¿Por qué un lugar esta como indica el Título:"Invisible"?

Tondo Rotondo ha dit...

És una vergonya i si: caldrà que escopim a la closca pelada dels cretins.

Els nostres polítics ens impedeixen que podem gaudir del nostre patrimoni, i no hi ha dret amb això!

Quina vergonya, a més si ho ajuntem amb els trapitxeos que van conduir a construir Parc Central damunt d'importants restes romanes i paleocristianes realment sento vergonya dels nostres polítics.

Sabeu que un grup d'arqueòlegs van haver de llogar un helicòpter per tal de poder visualitzar les restes existents a parc central doncs la censura i secretisme eren absoluts?

R. D. ha dit...

La necrópolis? no había escuchado hablar sobre ella.Dónde queda? y no me ha quedado claro por qué no se puede visitar

Tondo Rotondo ha dit...

r.d.

Just al costat de l'Eroski. No es pot visitar degut a una decissió política insostenible, però hi ha una exposició interpretativa que està prou bé. Això si: fan pagar!

Una segona opció és esperar el dia de santa tecla, quan normalment deixen entrar-hi de franc o mirar-ho des de la carretera.

Waipu Joan ha dit...

Per segles han estat allà els morts ... i ara anem a comprar a l'eroski, bonic espai cultural.
Sento vergonya.

MONTSE ha dit...

Es un post interesantísimo, no sabía de este lugar y me parece muy interesante que lo comenten en su blog.

Josep Maria ha dit...

La Necròpolis no depèn de l'Ajuntament, depèn del Museu Arqueològic, no? I, sembla, que porten segles preparant una exposició. Quina és la decisió política que comentes, Tondo?

david ha dit...

grandíssima denúncia!

lluis ha dit...

A R.D.
El conjunto funerario es de época tardo romana. Es el más importante del Mediterráneo Occidental. Está situado fuera del núcleo urbano antiguo, junto al río. Se descubrió en 1923 al hacer la Tabacalera. Las excavaciones se iniciaron en 1926 por Serra Vilaró, detectándose 2.051 inhumaciones de un período amplio de tiempo, desde s. III en adelante. La tipología de los enterramientos es muy compleja, desde mausoleos y panteones familiares hasta ataúdes de madera o recipientes de ánforas amortizadas. También magníficos sarcófagos esculturados de mármol, o exccepcionales ludas sepulcrales de mosaicos polícromos,o simples enterramientos cubiertos con materiales de construcción, losas, tejas, etc.
Se complementa el conjunto con estructuras de un barrio suburbial anterior a la Necrópolis y los restos de una basílica paleocristiana.
Si deseas más información quedo a tu disposición y a la de cualquiera que la desee.

Anònim ha dit...

mes aviat seria necropolis PALETOINVISIBLE

romanill ha dit...

Hostia! (que també queda romá) us vaig deixar de veure abans de les eleccions, els temes eren pilons i tal i ara parleu de arqueología Que ha pasat?

J.Sanvisens ha dit...

Si s'aixequessin els que estan enterrats en aquestes tombes.....tornarien rapid a la caixa!