7.4.07

TARRAGONA LAICA

Aquests dies de fervor més d'un de nosaltres no té la consciència tranquil.la. Normal, mentres molts dels nostres amics i veïns precessen la seva fe, altres ens cal romandre a casa a fer actes de contricció.
El cas d'aquest veí de la Plaça del Rei és especialment interessant. Apartat de la societat que l'aclapara, aquest veí o veïna ha volgut recordar-nos la gosseta Laica, el primer ésser viu que va orbitar la Terra.
Ho va fer de passatgera a l'Sputnik 2, l'any 1957. Per tant, estem en plena celebració dels 50 anys de la fita. Per molts anys
Laica, en rus Лайка, en el teu 50 aniversari de periples estelars! Gràcies a tu, generacions senceres de gossos encara porten el teu nom!
Una salutació a tots el veïns i veïnes de la Part Alta, que, un cop més, i fent ús de grans dosis de paciència, passen aquests dies com poden.

3 comentaris:

wikipèdia ha dit...

Al igual que otros animales en el espacio, Laika murió entre cinco y siete horas después del lanzamiento, bastante antes de lo planeado. La causa de su muerte es probablemente una combinación del estrés sufrido, y el sobrecalentamiento que tal vez fue ocasionado por un desperfecto del sistema de control térmico de la nave. Sin embargo, la probable causa no fue revelada sino hasta décadas después del vuelo. Aunque Laika no sobrevivió al viaje, su experiencia demostró que es posible que un organismo soporte las condiciones de microgravedad, abriendo camino así a la participación humana en vuelos espaciales.

Anònim ha dit...

akest balcó és el del palomino, vull dir oriol guau

Anònim ha dit...

A PARTT DE QUE LA POBRE LAICA VA SER TORTURADA, ÉS AIRE FRESC EN AQUESTA ENCARCARADA TARRAGONA VEURE QUELCOM DIFERENT A VISCA NASTIC, SI AL FORTI, O ALTRES CUTRADES, M'AGRADA LA PANCARTA