1.11.06

TRETS GENERALS DE MODERNISME

El Modernisme és un moviment cultural que es produeix a Europa a finals del segle XIX i principis del XX i que es consolida a la ciutat de Tarragona a principis del següent segle, el XXI.

Una petita mostra del Neo-Modernisme XXI (per catalogar-ho d'alguna manera), la podem trobar al transitat carrer de Sant Oleguer. L'ús del ferro en l'estructura, el predomini de la corba sobre la recta, l'asimetria i el dinamisme de les formes es fan presents en aquesta barana fotografiada el dia de Tots Sants del 2006.
Cal ampliar immediatament la Ruta del Modernisme català, tot incorporant aquells nous pseudoelements d'origen incert, i abans que algun expert en la matèria consideri l'original barana del carrer de Sant Oleguer una aberració arquitectònica. Un fet semblant ja va passar amb el Palau de la Música!!!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Genial!

Anònim ha dit...

Sou un gran equip! M`agrada molt aquesta tasca tan peculiar! Quina vista i quina imaginació tenen els textos!!

Anònim ha dit...

Aquest carrer te, a mes, un tret molt distintiu: l'increible fenomen de es llambordes fluents, es a dir, que si us hi fixeu a la foto, veureu com les llambordes no estan arrenglerades, si no que s'han desplac,at.

aixo es perque el que les hi va col.locar no hi va focar res entre elles i ara, per causa dels cotxes, es mouen carrer avall.

mai unes llambordes havien estat tan mal posades!

Visca la incompetencia i els materias de baixa qualitat!

Pere Tarter ha dit...

Hole El gran Barrufet! Tinc preparada una instantània de l'incrïble fenòmen de les llambordes lluents que ens parles.
A veure si la puc treure aviat.
Gràcies company.- Si no et sap greu et mencionaré al post!

Anònim ha dit...

diplomacy crucially worksheet celebrating destination cavin unocha pasa tygacil lmss tenure
masimundus semikonecolori