20.7.07

PROJECTE DE FAÇANA MARÍTIMA

1, 2, 3 i 4 turistes fotografiant la façana del gran Carles Arola a la Plaça dels Sedassos.
És normal que en una capital patrimonial europea un mural en una façana sigui tan popular?
Si us plau Carles, no perdis més el temps i dibuixa també la façana marítima!
Com a mínim no pararan de fer-li fotos!


Dedicat a Carles Arola (a la foto reflexionant), responsable que la nostra ciutat sigui quadruplement fotografiada.

14 comentaris:

Tondo Rotondo ha dit...

Aquests frescs formen ja part de l'imaginari col.lectiu tarragoní, i també de gairebé tots els rodets o targetes de memòria dels guiris que ens visiten (i fan fotos).

A més els seus elements són altament pedagogics per als xiquets. Llàstima de les humitats, però finalment s'està arranjant. Aquest blog ja ho va denunciar fa mesos , no ?

Molt bé!

mossèn ha dit...

sempre m'aturo per contemplar-lo ... felicitats ... salut

Waipu Carolina ha dit...

Es un mural precioso, es normal que la gente se sorprenda y quiera tener su recuerdo en una foto.

Ojalá que esta restauración pueda durar mucho tiempo sin que sufra pintadas u otros desperfectos.

Saludos

Sanvi TGn ha dit...

sempre em pegunto què pinta un cavall blanc a la porta de baix.

Anònim ha dit...

De lo milloret de tarragona, podria fer un mural dels membres de l'antic consistori a la façana marítima...cadascú amb la seva coletilla, es clar, el mallol amb l'escombra d'or al cul i la seva samarreta del nàstic de 2a, el nadal amb la pose de tio gil-ito, etc..

Waipu Joan ha dit...

La veritat és que l'Arola podria explicar una mica més el mural, ja que segurament ens faria més gràcia entendre'l amb la suma de tots els petits detalls com ara aquest del cavall.

Anònim ha dit...

A mi també m´agrada, però no entenc perque d´això n´hi dieu "mural" o "frescs" i no "grafitti". Es per el tipus de técnica o perque está signat i cobrat?.

Tondo Rotondo ha dit...

Jo el qualificaria de mural i també fresc, i no de graffiti per aquesta consideració (totalment siubjectiva):

1.- Qüestió tècnica: No està fet ni amb esprais ni amb retoladors ni amb plantilles (stencil).

D'altra banda, tot i que poden haver-hi (i a Tarragona n'hi ha) grafittis del tipus "institucional" com el fet durant les jornades de Street Art de La caixa, o els que es fan per decorar botigues (i que són graffitis), penso que cal valorar si són d'encàrrec o no, si l'autor ha tingut llibertat craetiva o no, etc.

En tot cas, aquí ho deixo!

pere ha dit...

Ostres, que maco aquest mural!
I està el pintor?

Anònim ha dit...

Ja n´hi han de parets ideals per aquest tipus de manifestació artística a Tarragona¡¡...aquesta d´Arola, és una; però no hem d´oblidar pas la millor -penso jo- sobre el circ romà a la Baixada de la Peixateria; o l´altra tan simpàtica de les figures que s´enfilen a la cantonada del carrer Rovellat, vora el Passeig de Sant Antoni i que a una d´elles li van "censurar" el pet que un sublim graciós l´hi va afegir...

Us imagineu que Tarragona fos coneguda arreu per haver sabut aprofitar aquestes parets?...els turistes fotografiant-se amb una pintura divertida, adient i explicativa al darrere?...ca, home, ca...

Per cert, un -o més- dels turistes que treien fotos a la Plaça dels Sedassos, van acabar trepitjant una merda de gos...fixa´t tu que en "algu" s´assemblem a París...òndia¡¡¡

lluis ha dit...

La fachada del Sr. Arola se ha convertido en un objetivo fotográfico y de admiración de nuestros visitantes y también de algún que otro residente.
Es para felicitarle y creo sería interesante colocar una placa con una pequeña descripción de los personajes (incluido el caballo) que ilustraría la decoración.

Anònim ha dit...

Ara, nomé cal que, (sobretot la part inferior del mural) sigui protegit amb alguna mena de vernís transparent per a evitar els brètols pocasoltes que no respecten res -que no sigui seu- i hagin de tornar a repintar-lo.
Esperem que duri, i molt!!

Albertus Magnus

Anònim ha dit...

el cavall es l'imperioso del Gil i Gil ... ara a tarragona es troba com a casa (Marbella) 'Listo para ser montado pels del POUM'

Mon ha dit...

per sanvi tgn: es el cavall del Magi de les timbales